Ρόδος Το νησί των Ιπποτών

Ρόδος Το νησί των Ιπποτών

Image

Το νησί της Ρόδου αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα. Τεράστιες αμμουδιές με κρυσταλένια νερά, κάστρα και αρχαίες πόλεις, ταβέρνες και ακριβά εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία και παραδοσιακοί οικισμοί, αποδράσεις στη φύση αλλά και νυχτερινή ζωή, η Ρόδο μπορεί να συναρπάσει γιατί πολύ απλά τα έχει όλα.

Ένα ιστορικό αμάλγαμα αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά του νησιού. Η μακραίωνη ιστορία του μαρτυράται από τις αρχαίες πόλεις Λίνδο, Κάμειρο και Ιαλυσό, το θαυμαστό έργο του Κολοσσού της Ρόδου, την Μασαιωνική πόλη και το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου, τα τζαμιά και λουτρά από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μπροστά σας βρίσκονται 2400 χρόνια ιστορίας του τόπου.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν ο Δίας και οι άλλοι θεοί αποφάσισαν να μοιράσουν τη γη, ξέχασαν όμως να κρατήσουν έναν κλήρο για τον θεό Ήλιο, που έλειπε, καθώς εκτελούσε τα καθημερινά του καθήκοντα. Όταν γύρισε και το αντιλήφθηκε, ο Δίας θέλησε να ξανά κάνει τη μοιρασιά της Γης για να μη μείνει αδικημένος ο Ήλιος. Εκείνος όμως δεν το επέτρεψε, διότι έβλεπε να αναδύεται από τα βάθη της θάλασσας ένα κομμάτι γης. Τότε ζήτησε από το Δία, η χώρα που θα αναδυόταν από τη θάλασσα, όταν εκείνος θα ανέτελλε το επόμενο πρωί θα ήταν δικιά του. Έτσι κι έγινε. Αναδύθηκε μέσα από τη θάλασσα ένα όμορφο νησί, το οποίο δόθηκε στο Θεό Ήλιο. Στο νησί αυτό, πήγε και κατοίκησε με τη γυναίκα του, την Νύμφη Ρόδο. Από τότε στέλνει συνεχώς τις ακτίνες φωτός του στο όμορφο νησί, και στέκεται στη θάλασσα ως το πιο ηλιόλουστο μέρος σε όλη τη Γη.

Η Ρόδος είναι επίσης γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει ποικιλία νυχτερινής διασκέδασης, ανάμεσα σε μπαρ, παμπ και ντισκοτέκ που βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου και στα τουριστικά θέρετρα του Φαληρακίου, της Λίνδου και της Ιαλυσού. Υπάρχουν πάνω από εκατό disco-bars. Οι χαμηλές τιμές καθιστούν τα κλαμπ ελκυστικά για τις ορδές νεαρών αγοριών και κοριτσιών, κυρίως από τη Βόρεια Ευρώπη. Το Φαληράκι θεωρείται η Ίμπιζα της Ελλάδας. Οι νέοι χορεύουν μέχρι την αυγή στα διάσπαρτα κλαμπ στην Club Street και στην Bar Street. Ελεύθερη είσοδο και σφηνάκι καλωσορίσματος για όλους.

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search