Εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για ψωμί.

Εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή για ψωμί.

Image

Μαγειρεύει Ο Βασίλης Μιχαλόπουλος.

ΥΛΙΚΑ Ζύμης:

-500 γραμμάρια αλεύρι

-1 ποτήρι χλιαρό γάλα

-1 φακελάκι ξηρή μαγιά

-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

-Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΥΛΙΚΑ επικάλυψης ψωμιού:

-Φέτα 150 γραμμάρια

-Τσένταρ 150 γραμμάρια

-1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια

-Άνηθος

-Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: α) Σε μπολ ρίχνω το χλιαρό γάλα (όχι καυτό), την μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και ελαιόλαδο. Ανακατεύω καλά με σύρμα χειρός.

Β) Ρίχνω το αλεύρι στο μπολ, ανακατεύω με το χέρι τουλάχιστον για πέντε λεπτά, έτσι ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

Γ) Έπειτα από 40 λεπτά βγάζω το ζυμάρι και το αφήνω στον πάγκο που έχω αλευρώσει και με το χέρι το ανοίγω και να πάρει ένα στρογγυλό σχήμα.

Δ) Βάζω μια λαδόκολλα στο ταψί φούρνου, τοποθετώ το ζυμάρι μέσα και από πάνω απλώνω τα υλικά επικάλυψης τα οποία τα έχω δουλέψει με το χέρι  και καλύπτω όλη την επιφάνεια του ψωμιού.

Ε) Το βάζω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

*Σημείωση: Το γάλα όχι καυτό γιατί θα κάψει τους μύκητες της μαγιάς και δεν θα διογκωθεί το ζυμάρι.

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search