Βρετανία: «Πάρτι» έξω από τις ανοιχτές παμπ σε όλη τη χώρα

Βρετανία: «Πάρτι» έξω από τις ανοιχτές παμπ σε όλη τη χώρα

Image

Εκατοντάδες πολίτες χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες

Με εκατοντάδες πολίτες πλημμύρισαν οι παμπ στο Σόχο και άλλες περιοχές του Λονδίνου καθώς μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων στη νυχτερινή διασκέδαση, άνοιξαν οι εξωτερικοί χώροι των παμπ και των εστιατορίων. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Λονδρέζοι αποφάσισαν να το γιορτάσουν με τρόπους που δεν παραπέμπουν σε εποχές πανδημίας.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Mirror, κάποιοι στο πλήθος συνέκριναν το πανηγυρικό κλίμα στη βρετανική πρωτεύουσα με τους εορτασμούς της «Ημέρας της Νίκης» στην Ευρώπη. Το χθεσινό πλήθος στο Σόχο θύμισε σε κάποιους τις... χρυσές ημέρες της εμβληματικής γειτονιάς τη δεκαετία του '90, με τον κόσμο να διασκεδάζει «σαν μια παρέα» στους δρόμους.

Αν μη τι άλλο, το αλκοόλ δεν θα μπορούσε να λείπει από τα γλέντια αυτά. Ήδη από νωρίς το απόγευμα, η Old Compton Street και οι γειτονικές περιοχές άρχισαν να γεμίζουν σιγά σιγά με κόσμο που απολάμβανε το γεύμα και την μπύρα του στα εξωτερικά τραπέζια ή έκανε βόλτα τα μαγαζιά - που επίσης άνοιξαν εχθές.

Μάλιστα, σε κάποιους δρόμους, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε από τις 17.00 μέχρι τις 23.00, ώστε να στηθούν αρκετά τραπεζάκια από τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές για αρκετά μεγάλο διάστημα, έχοντας υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον δήμο του Γουέστμινστερ, οι αρχές συνεργάστηκαν με τα εστιατόρια και τις παμπ προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλες οι επιχειρήσεις θα λειτουργούσαν με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Ωστόσο, καθώς προχωρούσε η νύχτα και το πλήθος μεγάλωνε, οι κανόνες δεν τηρούνταν με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά φαινόμενα συνωστισμού.

 

Πηγή: athensvoice.gr

Image
Image
Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search