Πλεύρης: Fake news οι αναφορές για επιλεκτικές εισαγωγές στις ΜΕΘ

Πλεύρης: Fake news οι αναφορές για επιλεκτικές εισαγωγές στις ΜΕΘ

Image

Ως συκοφάντες χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όλους όσοι διακινούν πληροφορίες ότι γίνεται επιλεκτική εισαγωγή ασθενών σε ΜΕΘ και πώς κρατούνται κλίνες.

 

Απαντώντας στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, ο κ. Πλεύρης έκανε την εξής δήλωση:

 

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

 

Η καταγγελία και η διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κ. Γιαννάκος, με αφορμή την περίπτωση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, υποστήριξε ότι «για να βρεθεί ΜΕΘ στους άνω των 70 ετών πρέπει να είναι μητροπολίτες ή επώνυμοι πολιτικοί, επιχειρηματίες ή οτιδήποτε άλλο» κάνοντας λόγο για «άδικο σύστημα» και «προνομιακή μεταχείριση επωνύμων». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε μάλιστα υποστηρίξει ότι 47 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν «τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία».

 

Είχε προηγηθεί η διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να γίνονται διακρίσεις και τόνισε ότι «αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ».

 

Ερωτηθείς για τον χειρισμό της υπόθεσης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης ότι τα κριτήρια για μια ΜΕΘ είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικά. «Είναι άλλο να λέμε ότι πολίτες που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ να μην μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις που υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και άλλο να λέμε ότι γίνεται προνομιακή μεταχείριση», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search