Κόντρες στη Βουλή για τη μελέτη Τσιόδρα -Γκάγκα: «Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνεις τη θνητότητα

Κόντρες στη Βουλή για τη μελέτη Τσιόδρα -Γκάγκα: «Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνεις τη θνητότητα

Image

Απαντήσεις στη μόνιμη σχεδόν επωδό των βουλευτών της αντιπολίτευσης και ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ για την επίμαχη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, έδωσε στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

 

«Είμαι 30 χρόνια στο ΕΣΥ και κάθε χειμώνα η κλινική είχε διασωληνωμένους εκτός μονάδας που τους βάζαμε μέσα όταν είχε κρεβάτια και δεν πέθαιναν! Στο νοσοκομείο Σωτηρία ελάχιστες φορές είχαμε αρρώστους διασωληνωμένους που χρειάστηκε να μείνουν στη κλινική μέχρι να μετακινηθούν! Στις ΜΕΘ υπήρχε στενότητα, τώρα μπορεί να μένουν για μερικές μέρες εκτός ΜΕΘ! Οι εκτός μετακινούνται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για τη σύγκριση θνητότητας όμως δεν μπορείς να βάλεις μόνο νούμερα γιατί το κάθε περιστατικό είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει τρόπος σύγκρισης! Οι άνθρωποι που μένουν εκτός μονάδας είναι αυτοί που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές με ασθενοφόρο. Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε τη θνητότητα! Το θέμα αυτό το είδαμε σε όλες τις χώρες, που είδαμε να μπαίνουν άνθρωποι με αναπνευστήρες σε γήπεδα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με μια πιο ανθρώπινη χροιά:

«Δε νομίζω ότι είναι θέμα! Γίνεται ό,τι μπορεί να γίνει, έχουν δοθεί αναπνευστήρες και μηχανήματα και πραγματικά πρέπει να συγχαρώ τους συναδέλφους γιατί το έργο που κάνουν είναι βαρύ και συνεχές. Στα δυο χρόνια πανδημίας κουράζεσαι πολύ, να προσέξουμε τους εαυτούς μας, τους δικούς μας και τους συναδέλφους μας. Παρακαλώ, ως γιατρός, θεωρώ οι χώρες που έχουν πολύ καλό εμβολιαστικό αποτέλεσμα είναι οι χώρες που δεν είχαν διαφορετικές φωνές. Εμβολιασμός τώρα σημαίνει ασφάλεια για όλους. Το μήνυμα είναι εμβολιαζόμαστε»

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search