Διακομιδή θρίλερ για 30χρονο, δεν υπήρχε ασθενοφόρο και έκανε τη μισή διαδρομή με ταξί!

Διακομιδή θρίλερ για 30χρονο, δεν υπήρχε ασθενοφόρο και έκανε τη μισή διαδρομή με ταξί!

Image

Πραγματικό θρίλερ βίωσαν χθες η οικογένεια 30χρονου, ο οποίος μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς με έντονους πόνους στο στήθος.

 

Επειδή όλα τα συμπτώματα παρέπεμπαν σε εκδήλωση εμφράγματος, δόθηκε εντολή να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου. Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς οδηγός ασθενοφόρου δεν υπήρχε, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr.
Έτσι, ενημερώθηκε αμέσως το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στη Λάρισα και ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου.

Προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διακομιδή του με τοπικό ταξί.

Την ίδια ώρα ξεκινούσε από τον Βόλο η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό.

Λίγο πριν τα Χάνια ο νεαρός παρελήφθη από το πλήρωμα του ασθενοφόρου για να μεταφερθεί στα Επείγοντα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο 30χρονος αναμενόταν να μεταφερθεί για παρακολούθηση στη Στεφανιαία Μονάδα.

Υποστελεχωμένο σε διασώστες

Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε διασώστες. Οι βάρδιες είναι αδύνατο να καλύπτονται όλες. Κάποιες μέρες τον μήνα οι διακομιδές γίνονται με τη συνδρομή του τομέα ΕΚΑΒ Βόλου.

Στην πρωτοβάθμια δομή που καλύπτει τις ανάγκες όλου του Ανατολικού Πηλίου απασχολούνται τρεις διασώστες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια λόγω ατυχήματος.

Υπό αυτές τις συνθήκες ρεπό και άδειες χορηγούνται με το σταγονόμετρο, ενώ αρκετές φορές όταν προκύπτουν ανάγκες οι διασώστες εργάζονται και πέραν του οκταώρου.
Οι διακομιδές ουσιαστικά γίνονται με ένα ασθενοφόρο, καθώς το δεύτερο παρουσιάζει συχνά πολλές μηχανικές βλάβες, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά ασθενών από τα δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής που παρουσιάζουν πολλές μορφολογικές ιδιαιτερότητες.

 

Image

Λ. Δημοκρατίας 1Α
Μαρούσι
ΤΚ 15127
ΑΘΗΝΑ

210 8109000

ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

FIND UD ON SOCIAL MEDIA

LIKE Us ON FECEBOOK PAGE

Search