7 τρόποι να αξιοποιήσουμε το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά
Όχι, το δέσιμο της σάλτσας των ζυμαρικών δεν είναι ο μόνος λόγος για να μην πεταχτεί.
Όχι, το δέσιμο της σάλτσας των ζυμαρικών δεν είναι ο μόνος λόγος για να μην πεταχτεί.
22.12.2024, 21:30
Εκτός αυτού, είναι πάντα διασκεδαστικό να βρίσκουμε τρόπους πιο αποδoτικούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει και να πετυχαίνουμε το κάτι παραπάνω σε πρακτικές που αποτελούν μαγειρική ρουτίνα.
Τι κάνει ξεχωριστό το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια;
Τα ζυμαρικά, όταν βράζουν, απελευθερώνουν στο νερό κάποιο από το άμυλό τους. Είναι αυτό που κάνει το νερό πιο θολό. Αν το έχουμε αλατίσει και στη συνέχεια το χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού στη μαγειρική, τότε θα λειτουργήσει και ως ενισχυτικό γεύσης.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
22.12.2024, 21:30