Αντιπυρική ετοιμότητα στη Δυτική Ελλάδα
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται σε ετοιμότητα, με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πρόληψης και σε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους φορείς για την αντιπυρική περίοδο 2024. Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε πρόσφατα με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων […]
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται σε ετοιμότητα, με όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις πρόληψης και σε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με τους φορείς για την αντιπυρική περίοδο 2024. Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε πρόσφατα με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.
«Σε περίπτωση συμβάντος η ενημέρωση των πολιτών είναι καθοριστική. Χρειάζεται έγκυρη πληροφόρηση, κινητοποίηση, ταχύτατη λήψη σωστών αποφάσεων ώστε να υπάρχει σωστή διαχείριση και με τον απόλυτο επιχειρησιακό συντονισμό της πυροσβεστικής», πρόσθεσε ο κ. Ζαΐμης επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣΕξ άλλου χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα οι περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή συναγερμού Σημειώνεται πως οι αποφάσεις απαγόρευσης ενεργοποιούνται αυτόματα και προληπτικά κατά τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και από ώρες, 21:00 έως 06:00.Οι περιοχές απαγόρευσης, στην στην περιοχή του Δασαρχείου Πατρών είναι οι εξής:1. Δάσος Στροφυλιάς από θέσεις:α) Δένδροβ) Γεφυράκιγ) Αγριλίτσα προς Κουνουπέλι2. Δάσος Κομποβουνίουα) Από Κώμη και άνωβ) Από Μιτόπολη και άνω3. Φιλοκάλι – Μαρίτσα – Άγιο Νικόλαο Σπάτων (Δάσος Μόβρης)4. Πευκόδασος Δασυλλίου του Δήμου Πατρέων & Πευκόδασος περιοχής Γηροκομείου5. Πευκοδάσος Καλλιθέας σε θέσεις:α) Από Γήπεδο και άνωβ) Από Δεξαμενή και άνω6. Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)7. Από Άγιο Κων/νο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)8. Δασικοί δρόμοι Πευκοδάσους πέριξ των οικισμών Κυπαρισσίου και Αγίου Δημητρίου, αριστερά και δεξιά του ασφάλτινου δρόμου Κριθαράκια – Αλεποχωρίου9. Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ.Παρασκευή – Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.10. Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.11. Πόρτες, άνωθεν του χωριού από διασταύρωση προς Κεφαλόβρυσο.12. Από Οικισμό Σαρκουνά Ζήριας μέχρι Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας θέση Αετολίθι13. Χρούτσα-Μενελού- Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας (Ζήρια)14. Χρούτσα-Λυκοχωρός- Πυροφυλάκιο Προφήτης Ηλίας (Ζήρια)15. Παναγοπούλα (από Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών) – Ανω Ζήρια16. Τσαπουρνιά – Λάπατα (Δάσος Ελάτης)17. Δρέπανο – Άγιος Γεώργιος – Ανεμοδούρι (Καϊμακά)