Αρκετοί οι διαγωνιζόμενοι από την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα, διεκδικώντας μια θέση διοικητή στις ΥΠΕ και στα Νοσοκομεία
Στα… θρανία κάθισαν το Σαββατοκύριακο οι υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων δίνοντας εξετάσεις δεξιοτήτων που διεξάγεται από το ΑΣΕΠ για την ανάδειξη […]
Στα… θρανία κάθισαν το Σαββατοκύριακο οι υποψήφιοι Διοικητές Νοσοκομείων δίνοντας εξετάσεις δεξιοτήτων που διεξάγεται από το ΑΣΕΠ για την ανάδειξη των νέων στελεχών του ΕΣΥ.
Η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση διεξήχθη χθες και προχθές για την κάλυψη 21 θέσεων Διοικητών και Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), καθώς και για την κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κάλυψη 152 θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, με τετραετή θητεία που δύναται να ανανεώνεται, υποβλήθηκαν συνολικά 1.048 αιτήσεις. Αντίστοιχα, για την κάλυψη επτά θέσεων Διοικητών και 14 θέσεων Υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) του Υπουργείου Υγείας υποβλήθηκαν συνολικά 229 αιτήσεις.
Ανάμεσά τους αρκετοί ενδιαφερόμενοι από την Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες στον γραπτό διαγωνισμό συμμετείχαν ο νυν διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο διοικητής του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θεοδωρόπουλος και ο αναπληρωτής διοικητής Παναγιώτης Δημόπουλος, ο διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτριος Μπάκος και ο υποδιοικητής του ΠΓΝΠ Ανδρέας Μαζαράκης, η διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο γιατρός- χειρουργός Βασίλης Καραμπελιάς, o δικηγόρος Θανάσης Καφέζας, η πρώην υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ Έλενα Κονιδάρη, ο πρώην νομικός σύμβουλος της 6ης ΥΠΕ Φώτης Λεπίδας, το μέλος του Δ.Σ. του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» Γιώργος Γραμματίκας, ο πρώην διοικητής του Καραμανδανείου Ιωάννης Γρηγορόπουλος, ο πρώην διοικητής της 6ης ΥΠΕ, γιατρός και πρώην δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και οι νυν διοικητές των νοσοκομείων του νομού και της ευρύτερης περιφέρειας και άλλοι.
Οι υποψήφιοι προσήλθαν ανά ομάδες κατά αλφαβητική σειρά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της OTEAcademy (Σπάρτης 1 και Πέλικα, 151 22, Μαρούσι Αττικής).
Τρεις ενότητες δοκιμασιών
Η εξέταση περιελάμβανε τρεις ενότητες δοκιμασιών: Παραγωγικός Συλλογισμός, Επαγωγικός Συλλογισμός και Διαχείριση Εργασιακών Σεναρίων. Οι τρεις ενότητες δοκιμασιών είναι ισοβαρείς ως προς την εξαγωγή της βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης, έχουν δηλαδή τον ίδιο συντελεστή βαρύτητας.
Η βαθμολογία της γραπτής εξέτασης προκύπτει ως ο αριθμητικός μέσος όρος των τριών βαθμολογιών που συγκεντρώνει ο υποψήφιος σε κάθε επιμέρους ενότητα δοκιμασίας.
Η συνολική διάρκεια της εξέτασης των τριών ενοτήτων δοκιμασιών ήταν περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά και σε αυτή συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος εξοικείωσης για κάθε εξεταζόμενη ενότητα.
Το πρώτο σκέλος περιελάμβανε 18 ερωτήσεις σε 24 λεπτά, το δεύτερο 10 ερωτήσεις σε 14 λεπτά και το τρίτο είχε 12 ερωτήσεις για 10 λεπτά.
Το επιχειρησιακό σενάριο ήταν διαφορετικό ανά ομάδα και ένα από αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» περιελάμβανε πως ένας διοικητής θα διαχειριστεί διοικητικής φύσης ζητήματα, ενώ η αίσθηση που αποκόμισαν αρκετοί συμμετέχοντες ήταν πως ο χρόνος ήταν περιορισμένος σχετικά με τα απαιτητικά ερωτήματα που ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
Πάντως, δεν είναι μόνο τα γραπτά τεστ που θα πρέπει να περάσουν οι υποψήφιοι. Θα ακολουθήσει λεπτομερής έλεγχος των πιστοποιητικών και των πτυχίων που έχουν παραδώσει, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν είναι πλαστά αλλά και ότι συνάδουν με τον νόμο Κεραμέως περί συνάφειας.