Foccaccia (φοκάτσια)
Φτιάχνουμε το δημοφιλές ιταλικό ψωμί.
Φτιάχνουμε το δημοφιλές ιταλικό ψωμί.
12.07.2024, 14:00
Βήμα 1Βράζετε την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Τη σουρώνετε και την πολτοποιείτε. Αφήνετε να κρυώσει και κρατάτε το νερό που έβρασε.Βήμα 2Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη. Βάζετε το αλεύρι σε πλαστικό μπολ, κάνετε μια τρύπα στη μέση και ρίχνετε τη μαγιά, το αλάτι, πέντε κουταλιές ελαιόλαδο, τον πουρέ πατάτας και ανακατεύετε ρίχνοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό από αυτό που έβρασε η πατάτα (1½ ποτήρι περίπου).Βήμα 3Ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν θα κολλάει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
12.07.2024, 14:00