Φτιάχνουμε τα τέλεια αυγά ποσέ με 2 τρόπους
Είτε για πρωινό και brunch, είτε για μια σαλάτα νισουάζ και φυσικά για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα με λιγότερες θερμίδες, το αυγό ποσέ πολλές φορές έρχεται πρώτο σε προτίμηση από το τηγανητό.
Είτε για πρωινό και brunch, είτε για μια σαλάτα νισουάζ και φυσικά για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα με λιγότερες θερμίδες, το αυγό ποσέ πολλές φορές έρχεται πρώτο σε προτίμηση από το τηγανητό.
13.09.2024, 14:00
Α’ τρόπος
Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα μια κουταλιά της σούπας ξίδι. Όταν το νερό ζεσταθεί, αλλά προτού αρχίσει να βράζει είναι η ώρα να ρίξετε το αυγό. Σπάτε, λοιπόν, προσεκτικά το αυγό σε ένα μικρό φλιτζάνι. Με 1 κουτάλι και με πολύ προσεκτικές κινήσεις δημιουργείτε
μια δίνη στο νερό και πολύ σιγά ρίχνετε το αυγό στο νερό. Αν θέλετε το αυγό μελάτο, το αφήνετε για 3΄. Αν το θέλετε λίγο πιο σφιχτό, για 5΄. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τοαυγό από την κατσαρόλα και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
13.09.2024, 14:00
Δείτε Επίσης