Η Ολυμπιακή φλόγα συνεχίζει το μεγάλο ταξίδι της – Πολύς κόσμος συγκεντρωμένος στην Ακρόπολη
Ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης ήταν εκείνος που άναψε την φλόγα στον βωμό της Ακρόπολης, έχοντας παραλάβει την σκυτάλη από τον πρωταθλητή της
Ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης ήταν εκείνος που άναψε την φλόγα στον βωμό της Ακρόπολης, έχοντας παραλάβει την σκυτάλη από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο
Από χθες Παρασκευή, η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει από την Ακρόπολη στέλνοντας σημαντικό μήνυμα για ειρήνη και εκεχειρία σε όλο τον πλανήτη.
“Σταματάμε στην Ακρόπολη, στο σύμβολο της Αθήνας, παγκόσμιο σύμβολο. Αυτές οι εικόνες θα πάνε σε όλον τον κόσμο και βεβαίως θα πάρει μία “ανάσα” η φλόγα πριν ξεκινήσει τον δρόμο της για την Βόρεια Ελλάδα” τόνισε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.
“Το συναίσθημα είναι μοναδικό. Εάν δεν το ζήσει κανείς δεν περιγράφεται” σημείωσε ο Φώτης Καϋμενάκης, μέλος της Ολομέλειας της Ολυμπιακής Επιτροπής και λαμπαδηδρόμος.
Παρά την βροχή, αρκετός ήταν και ο κόσμος που βρέθηκε στην Ακρόπολη για να αποτυπώσει την στιγμή. Τουρίστες περίμεναν πώς και πώς τη στιγμή, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν στο σημείο μόνο για να υποδεχθούν τη Φλόγα.
“Η φιλοσοφία από την αρχή ήταν πολύπλοκη, δεδομένου του ότι είχαμε αυξήσει τον αριθμό από επτά ημέρες σε 11, λόγω του ότι λόγω της πανδημίας του 2020-22 δεν είχε διεξαχθεί η λαμπαδηδρομία και φαίνεται ότι είχε λείψει από τον κόσμο, γιατί αυτά που συναντούμε είναι απίθανα πράγματα” τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λαμπαδηδρομίας, Θανάσης Βασιλειάδης.
Σύμφωνα με το ertnews.gr, σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και έφτασε στο Ολυμπιακό Στάδιο και το Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, σε μια τοποθεσία με υψηλό συμβολισμό καθώς πριν από 20 χρόνια αποτέλεσε την καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων.
Βασικός λαμπαδηδρόμος ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης που το 2004 άναψε τον βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο. “Η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλη αποδεχόμενος αυτή την πρόσκληση να είμαι ο λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει τον βωμό στο νέο σταθμό της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στο ολυμπιακό μουσείο της Αθήνας” δήλωσε και πρόσθεσε: “Τα συναισθήματα ήταν πρωτόγνωρα τότε και εξακολουθούν να είναι γιατί είναι μια εμπειρία μοναδική να μεταφέρεις το ολυμπιακό σύμβολο και μαζί αξίες που άντεξαν και αντέχουν στον χρόνο. 10.45.25 και για μένα ήταν προσωπικά μια τιμή και ευλογία που δεν είχα οραματιστεί ποτέ και όμως βίωσα“.
Το ταξίδι της φλόγας συνεχίζεται σε Λαμία και Βόλο, ενώ στις 26 Απριλίου με ειδική τελετή στο Καλλιμάρμαρο θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές των Αγώνων.