Καταστροφική για την χώρα η πολιτική ρευστότητα
Πενήντα χρόνια μεταπολίτευσης για την χώρα εφέτος . ποιά τα επιτεύγματα και ποια τα ελλείμματα της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας ;
Καταστροφική για την χώρα η πολιτική ρευστότητα – Stagonnews
Πενήντα χρόνια μεταπολίτευσης για την χώρα εφέτος . ποιά τα επιτεύγματα και ποια τα ελλείμματα της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας ; Σ΄ αυτά τα χρόνια μεσολάβησαν πολλά γεγονότα σε πολιτικό , οικονομικό ,κοινωνικό και θεσμικό επίπεδο αλλά ο δρόμος προς την ολοκλήρωση είναι ακόμα μακρύς . Τώρα ζούμε μια περίοδο όπου αναδιαμορφώνεται και πάλι η γεωπολιτική εικόνα του κόσμου δημιουργώντας νέες σφαίρες επιρροής και πλήθος προβλημάτων σε όλα τα επίπεδα, με την τεχνική νοημοσύνη να αλλάζει τα πάντα και παντού με αποτέλεσμα η ιστορία να ξαναγράφεται και ο άνθρωπος , ο πλανήτης και ο πολιτισμός να προχωρούν γοργά σε ένα μέλλον α βέβαιο .
Στην χώρα μας η αποκατάσταση της Δημοκρατίας συνοδεύτηκε δυστυχώς από έναν νέο ακρωτηριασμό (Κύπρος) με την πληγή να παραμένει έκτοτε ανοιχτή (κατοχή του 38% της Κύπρου). Ωστόσο η Δημοκρατία με επίμονη προσπάθεια στερεώθηκε και εμβάθυνε , οι ελευθερίες του πολίτη επέστρεψαν . Νέοι θεσμοί , νέοι προσανατολισμοί για την χώρα , νέες αντιλήψεις δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν . Λύθηκαν όλα τα προβλήματα και οι προκλήσεις ; Φυσικά και όχι !!! Απεναντίας η χώρα χρειάζεται βαθιές τομές και αντιλήψεις παντού . Σε καμία όμως περίπτωση τα όποια προβλήματα , δεν μπορούν να υποβαθμίσουν την πρόοδο και ευημερία που πετύχαμε .
Ο Μαρκ Μαζάουερ, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, επισήμανε ότι “…είναι δύσκολο να κρίνουμε τη Μεταπολίτευση με κριτήρια ισολογισμού, ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά σημεία της, και ότι πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο τί δούλεψε και τι δεν δούλεψε…”!!
Και κάτι άλλο , θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ως έθνος και ως λαός δεν είμαστε μόνοι σ΄ αυτόν τον νέο κόσμο και στο νέο γεωπολιτικό πάζλ που δημιουργείται ,ώστε να κάνουμε αυτό που θέλουμε . Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τίποτα από ό,τι συνέβαινε και ότι συμβαίνει γύρω μας, εάν δεν λάβουμε υπόψη μας ότι η κατάσταση της χώρας στο νέο διεθνές περιβάλλον απαιτεί εθνική ενότητα . Άρα οι πράξεις μας , οι πρωτοβουλίες μας , οι επιλογές μας πρέπει πρώτα και κύρια να λαμβάνουν υπ΄ όψιν την διεθνή συγκυρία και αναλόγως να λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις με γνώμονα πάντα την υπηρέτηση του Εθνικού συμφέροντος και την υπεράσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας .
Δυστυχώς οι πολιτικοί ταγοί της χώρας αντί να ιεραρχούν την συμπεριφορά τους με βάση την υπηρέτηση όλων των παραπάνω στόχων , τα αντιστρέφουν βάζοντας πρώτο το ατομικό πολιτικό ή άλλο συμφέρον , το κομματικό όφελος και αν παραμείνει χώρος για όλα τ΄ άλλα έχει καλώς . Ειδάλλως προχωράμε με τους ατομικούς ή κομματικούς στόχους του κάθε πολιτικού ταγού .
Η πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης την ώρα που ο κόσμος όλος καίγεται , υπηρετώντας προφανώς μονοσήμαντα το κομματικό όφελος σε βάρος του Εθνικού , ή η απαίτηση του στρατευμένου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κασσελάκη να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών , δείχνει το μέγεθος της ανευθυνότητας και του πολιτικού αμοραλισμού που συνέχει τις πολιτικές ηγεσίες των δύο αυτών κομμάτων .
Το πρόβλημα βέβαια μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο καθώς οικονομικοί παράγοντες του τόπου μας που ελέγχουν την ενημέρωση και μέρος της οικονομίας μας , σιγοντάρουν αν δεν προτρέπουν κιόλας να βρεθεί η χώρα , εννιά μήνες μετά τις εθνικές εκλογές , σε πολιτική ρευστότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον και την προοπτική της χώρας και του έθνους , οι εχθροί του οποίου περιμένουν στην γωνία την ευκαιρία για να εφορμήσουν . Βεβαίως ξέρουμε ότι το κεφάλαιο ούτε εθνική συνείδηση έχει , ούτε ιδεολογία , ούτε πατριωτισμό , ούτε σύνορα . Μπροστά στο οικονομικό κέρδος τα πάντα υποτάσσονται , ακόμα και το ίδιο το μέλλον της χώρας , ώστε να το υπηρετήσει .
Η χώρα αυτήν την περίοδο χρειάζεται πολιτική σταθερότητα , κοινωνική συνοχή , ισχυρές ένοπλες δυνάμεις , έτοιμες να υπερασπίσουν την εθνική ακεραιότητα , οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση , κοινωνική οργάνωση που να στηρίζεται στις μεγάλες αξίες των εθνικών αγώνων που δόθηκαν από τους προγόνους μας για την ελευθερία και ανεξαρτησία της χιλιοπροδομένης Πατρίδας και της πονεμένης Ρωμηοσύνης , φυσικά βαθύτατες τομές στην αναδιοργάνωση του κράτους και πάνω απ΄ όλα αλλαγή αντιλήψεων και τρόπου συμπεριφοράς της κοινωνίας μας .
Ο κίνδυνος , αν η χώρα εισέλθει σε πολιτική ρευστότητα και κοινωνική αναταραχή , να ξανακυλήσει στον βούρκο της οικονομικής κατάρρευσης είναι ορατός και ελλοχεύει να μας ξαναστείλει στο κατώφλι του ΔΝΤ.
Το συμπέρασμα ; Οι πολιτικοί ταγοί της χώρας και το πολιτικό σύστημα οφείλουν να συμπεριφερθούν με ευθύνη , υπευθυνότητα και σοβαρότητα !!!
ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ