Με 15 εταιρίες συμμετείχε η Ελλάδα στην IFAT 2024 – Deal News Online
Μεγάλη είναι η ελληνική συμμετοχή στην IFAT 2024 καθώς η Ελλάδα συμμετέχει με 15 εταιρείες.
Μεγάλη είναι η ελληνική συμμετοχή στην IFAT 2024 καθώς η Ελλάδα συμμετέχει με 15 εταιρείες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στη Διεθνή Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Πόλης, IFAT Munich, η οποία διεξήχθη από 13 έως 17 Μαΐου 2024.
Στην εφετινή έκθεση, η οποία αποτελεί μια από τις κορυφαίες του κλάδου παγκοσμίως, συμμετείχαν 3.211 εκθέτες από 61 χώρες, ενώ την επισκέφτηκαν 142.000 άτομα από 170 χώρες.
Σημαντική ήταν και η ελληνική παρουσία σε αυτή, με εθνικό περίπτερο στο οποίο συμμετείχαν 15 ελληνικές εταιρείες. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επίσης τόσο από οργανωμένη επιχειρηματική αποστολή με τη συμμετοχή 30 εκπροσώπων εταιρειών και φορέων, όσο κι από μεμονωμένες εταιρείες οι οποίες βρέθηκαν στο Μόναχο για να συζητήσουν τις προκλήσεις, τις εξελίξεις, τις καινοτομίες και τις προοπτικές του δυναμικού αυτού κλάδου, με συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Enterprise Greece οργάνωσε 22 επιχειρηματικές συναντήσεις προκειμένου να ενημερώσει μεγάλες εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα στην ανάπτυξη συνολικών λύσεων, για τη διαχείριση των αποβλήτων και την ενεργειακή αξιοποίηση τους, τις δυνατότητες χρηματοδότησης τέτοιων επενδυτικών σχεδίων καθώς και τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο.
Τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη φετινή IFAT Munich, αφορούσαν στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί παγκοσμίως η κλιματική αλλαγή και να προστατευθεί το περιβάλλον, κυρίως μέσω της επίτευξης των διεθνών στόχων για την προστασία του κλίματος. Στο πλαίσιο αυτό η κυκλική οικονομία έχει καθοριστικό ρόλο καθώς μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τη χρήση πρωτογενών πρώτων υλών στη βιομηχανία μέσα από την ανάκτηση και την ανακύκλωση υλικών για χρήση στις διαδικασίες παραγωγής, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο εξοικονόμηση πόρων και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βιομηχανικής παραγωγής.