Με ισχυρό ΚΚΕ, το βράδυ των εκλογών θα δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης (AUDIO)
Με ισχυρό ΚΚΕ, το βράδυ των εκλογών θα δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης (AUDIO) | 902.gr
Το ΚΚΕ είναι ο συνεπής αντίπαλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων της, επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Real Fm».
Υπογράμμισε πως το βράδυ των εκλογών θα πρέπει να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που είναι ο σημερινός διαχειριστής των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ. «Θα πρέπει να την κοντύνει πάρα πολύ ο λαός», σημείωσε χαρακτηριστικά για την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να νιώθει ακόμη περισσότερο την ανάσα του λαϊκού κινήματος.
Επίσης, θα πρέπει να αποδοκιμαστούν εκείνες οι δυνάμεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση και προσπαθούν να ξαναζεστάνουν μια σούπα νέων αυταπατών ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση μέσα σε αυτή την ένωση, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση περνάει νόμους με τη στήριξη που της προσφέρει μια συναινετική αντιπολίτευση σε κρίσιμα ζητήματα.
Για την ακρίβεια, αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ που έχουν καταψηφιστεί από τα άλλα κόμματα, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και Ενέργεια, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων.
Ανέδειξε ακόμη τις πραγματικές αιτίες για την ακρίβεια που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ίδια την καπιταλιστική αγορά, όπως την «πράσινη μετάβαση», τις «ελευθερίες» της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων, την επεκτατική πολιτική που έδωσε ζεστό χρήμα στους ομίλους, το εμπάργκο προς τη Ρωσία κ.ά.
«Όλα αυτά είναι ένα κουβάρι και αυτά δεν λύνονται με επιστολές», σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως η απάντηση της Κομισιόν στην επιστολή του πρωθυπουργού μιλάει για επιτάχυνση της πολιτικής που προκάλεσε την ακρίβεια.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθύμισε πως από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ είχε πει πως αυτή η Συμφωνία είναι επαίσχυντη και έγινε μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ, ενώ δεν έλυσε ζητήματα διμερών διαφορών.
«Το ΝΑΤΟ σημαίνει αποσταθεροποίηση και όχι σταθερότητα της περιοχής», υπογράμμισε, προειδοποιώντας πως «ήδη το βλέπουμε στα Βαλκάνια», τα οποία θα είναι το επόμενο μέτωπο που θα ανοίξει.