Μίνα Αποστολίδη: Η Ελληνίδα που κέρδισε τους Βέλγους με τις χειροποίητες σοκολάτες της
Ως μία από τους καλύτερους σοκολατοποιούς στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο το 2025, αναδείχθηκε η Μίνα Αποστολίδη, σύμφωνα με τον γνωστό και αξιόπιστο οδηγό γαστρονομίας Gault § Millau (βελγική έκδοση-www.gaultmillau.be).
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μίνα Αποστολίδη και οι χειροποίητες σοκολάτες της MINA εμφανίζονται στον οδηγό, ο οποίος αποτελεί έγκυρο σημείο αναφοράς της κορυφαίας ποιότητας τροφίμων από το 1965.
Με έδρα το Rhode-Saint- Genèse, στα περίχωρα των Βρυξελλών, η Αποστολίδη προτείνει στους Βέλγους , αλλά και όλους οσους ζουν στις Βρυξέλλες μια πλήρη γκάμα προϊόντων σοκολάτας, εμπνευσμένη από την ελληνική κληρονομιά της και τη Μεσόγειο. Οι διεθνώς βραβευμένες δημιουργίες της, είναι εμπνευσμένες κυρίως από τις οικογενειακές της παραδόσεις, την ελληνική φύση, καθώς και τη μεσογειακή διατροφή (άφθονη χρήση ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων, φυσικών γλυκαντικών).
«Η βοτανική ονομασία του κακάο είναι «theobroma cacao», από το ελληνικό «Θεών Βρώση»: τροφή των θεών. Ως τέτοια, σκέφτομαι τις χειροποίητες σοκολάτες μου MINA: με σεβασμό σε κάθε μία από αυτές ως δημιουργία, και, σε κάθε έναν από τους πελάτες μας, που μας τιμούν επιλέγοντάς τις, εκτιμώντας την ιστορία, τη γεύση, ενώ συγχρόνως ταξιδεύουν με συναίσθημα , όταν τις απολαμβάνουν », λέει η σεφ- σοκολατοποιός.
Στο ατελιέ της, στο Rhode- Saint- Genèse , η Αποστολίδη και η ομάδα της αποξηραίνουν τα βύσσινα, ετοιμάζουν ένα σπιτικό λικέρ, καβουρδίζουν ή καραμελώνουν τα αμύγδαλα και τα φιστίκια από την Ελλάδα, για να εγγυηθούν μια μοναδική γευστική εμπειρία με κάθε δημιουργία. Δεν προσθέτουν καθόλου ζάχαρη στο 85% από αυτά- η φύση θα κάνει τη δουλειά της.
Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, δεν προσθέτουν επιπλέον (ζωικό) λίπος, ούτε προϊόντα λακτόζης, προτείνοντας έτσι μια σειρά από vegan προϊόντα, τα οποία της αρέσει να τα αποκαλεί «mock pralines».
Ως μία από τους καλύτερους σοκολατοποιούς στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο το 2025, αναδείχθηκε η Μίνα Αποστολίδη, σύμφωνα με τον γνωστό και αξιόπιστο οδηγό γαστρονομίας Gault § Millau (βελγική έκδοση-www.gaultmillau.be).
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Μίνα Αποστολίδη και οι χειροποίητες σοκολάτες της MINA εμφανίζονται στον οδηγό, ο οποίος αποτελεί έγκυρο σημείο αναφοράς της κορυφαίας ποιότητας τροφίμων από το 1965.
Με έδρα το Rhode-Saint- Genèse, στα περίχωρα των Βρυξελλών, η Αποστολίδη προτείνει στους Βέλγους , αλλά και όλους οσους ζουν στις Βρυξέλλες μια πλήρη γκάμα προϊόντων σοκολάτας, εμπνευσμένη από την ελληνική κληρονομιά της και τη Μεσόγειο. Οι διεθνώς βραβευμένες δημιουργίες της, είναι εμπνευσμένες κυρίως από τις οικογενειακές της παραδόσεις, την ελληνική φύση, καθώς και τη μεσογειακή διατροφή (άφθονη χρήση ξηρών καρπών, αποξηραμένων φρούτων, φυσικών γλυκαντικών).
«Η βοτανική ονομασία του κακάο είναι «theobroma cacao», από το ελληνικό «Θεών Βρώση»: τροφή των θεών. Ως τέτοια, σκέφτομαι τις χειροποίητες σοκολάτες μου MINA: με σεβασμό σε κάθε μία από αυτές ως δημιουργία, και, σε κάθε έναν από τους πελάτες μας, που μας τιμούν επιλέγοντάς τις, εκτιμώντας την ιστορία, τη γεύση, ενώ συγχρόνως ταξιδεύουν με συναίσθημα , όταν τις απολαμβάνουν », λέει η σεφ- σοκολατοποιός.
Στο ατελιέ της, στο Rhode- Saint- Genèse , η Αποστολίδη και η ομάδα της αποξηραίνουν τα βύσσινα, ετοιμάζουν ένα σπιτικό λικέρ, καβουρδίζουν ή καραμελώνουν τα αμύγδαλα και τα φιστίκια από την Ελλάδα, για να εγγυηθούν μια μοναδική γευστική εμπειρία με κάθε δημιουργία. Δεν προσθέτουν καθόλου ζάχαρη στο 85% από αυτά- η φύση θα κάνει τη δουλειά της.
Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, δεν προσθέτουν επιπλέον (ζωικό) λίπος, ούτε προϊόντα λακτόζης, προτείνοντας έτσι μια σειρά από vegan προϊόντα, τα οποία της αρέσει να τα αποκαλεί «mock pralines».