Monzù: Ιταλική κουζίνα με φινέτσα σε ένα αρχοντικό εστιατόριο
Η ιδιοσυγκρασιακή ιταλική κουζίνα του σεφ Γιάννη Λιόκα στο εστιατόριο Monzù
Η ιδιοσυγκρασιακή ιταλική κουζίνα του σεφ Γιάννη Λιόκα στο εστιατόριο Monzù
31.12.2024, 15:00
Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Monzù μέχρι και σήμερα ο Γιάννης Λιόκας παρουσιάζει μια μοντέρνα κουζίνα που έχει σαν βασικό της άξονα την ιταλική γευστική παράδοση, στην οποία προσθέτει το προσωπικό του μαγειρικό άγγιγμα δίχως να αλλοιώνει τη γευστική της ταυτότητα. Και υπάρχουν στιγμές που αυτό το άγγιγμα του είναι εξαιρετικά νόστιμο καθώς εκσυγχρονίζει με φινέτσα και διακριτικότητα κλασικές συνταγές, όπως για παράδειγμα το Vitellο Tonnato. Στο δικό του vitello συνδυάζει με κομψότητα και γευστική επιτυχία λεπτοκομμένη μοσχαρίσια γλώσσα με μαριναρισμένη παλαμίδα σε μοσχολέμονο, και μια αέρινη μαγιονέζα τόνου με σέλερι και κάπαρη, σε ένα σύνολο σκέτο πειρασμό.
Διαβάστε τη συνέχεια στοcantina.protothema.gr
31.12.2024, 15:00