Μπεσαμέλ: Μια βελούδινη βάση για θρεπτικά και απολαυστικά πιάτα
Πώς η μπεσαμέλ μπορεί να γίνει η βάση για ευφάνταστα πιάτα που συνδυάζουν γεύση και διατροφική αξία στο πλαίσιο της σύγχρονης διατροφής.
Πώς η μπεσαμέλ μπορεί να γίνει η βάση για ευφάνταστα πιάτα που συνδυάζουν γεύση και διατροφική αξία στο πλαίσιο της σύγχρονης διατροφής.
25.12.2024, 09:50
Η μπεσαμέλ, παρότι την έχουμε συνδέσει κυρίως με παραδοσιακά πιάτα όπως ο μουσακάς και το παστίτσιο, είναι μια φίνα και νόστιμη κρέμα με αμέτρητες εφαρμογές. Ταιριάζει απόλυτα με φρέσκα λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, μανιτάρια και κολοκυθάκια, νόστιμα τυριά, θρεπτικά όσπρια, διάφορα κρεατικά και πουλερικά, ακόμα και ψάρια ή θαλασσινά. Μεταμορφώνει κάθε γεύμα σε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Με τους παραπάνω συνδυασμούς, η μπεσαμέλ ενώνει, απόλαυση και θρέψη, αναδεικνύοντας γεύματα γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Και μπορεί να γίνει η βάση για ευφάνταστα πιάτα που συνδυάζουν γεύση και διατροφική αξία στο πλαίσιο της σύγχρονης διατροφής.
Με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη βασική συνταγή παρασκευής της, ενσωματώνοντας συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας όπως πρωτεΐνη και ασβέστιο. Η μπεσαμέλ μπορεί να αποκτήσει επιπλέον θρεπτική αξία με την προσθήκη γιαουρτιού ή τυριού cottage. Χρησιμοποιήστε αυτές τις εκδοχές σε κλασικές ή πρωτότυπες συνταγές και δημιουργήστε λαχταριστά πιάτα για κάθε περίσταση.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
25.12.2024, 09:50