Νετανιάχου: Χαρακτήρισε ντροπιαστική τη θέση του προέδρου Μακρόν περί διεθνούς εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σχολίασε, μεταξύ άλλων, τη θέση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν περί διεθνούς εμπάργκο κατά του Ισραήλ στα όπλα που χρησιμοποιούνται στη Γάζα και στον Λίβανο και τη χαρακτήρισε «ντροπιαστική» καλώντας τη Γαλλία να αλλάξει την πολιτική της.
Συγκεκριμένα ο Νετανιάχου ανέφερε: «Το Ισραήλ πιστεύει ότι οι φίλοι του στην Ευρώπη, όπως η Γαλλία, πρέπει να του συμπαρασταθούν. Διότι είναι ο κοινός μας πολιτισμός που υπερασπιζόμαστε στον πόλεμο των επτά μετώπων που διεξάγουμε εναντίον του ιρανικού άξονα τρομοκρατίας. Στον αγώνα μας κατά της Χαμάς, κατά της Χεζμπολάχ, κατά των Χούθι, κατά του ιρανικού καθεστώτος, πολεμάμε ανθρώπους που μισούν όλες τις αξίες που πρεσβεύει η Ευρώπη. Την ώρα που το Ιράν διασφαλίζει ότι οι υποστηρικτές της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή είναι καλά εφοδιασμένοι με όπλα, η Γαλλία ζητά εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ. Αν και δεν λαμβάνουμε όπλα από τη Γαλλία, βρίσκω αυτή την έκκληση ντροπιαστική. Ελπίζω ότι η Γαλλία θα αλλάξει την πολιτική της, ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε για τη σταθερότητα του Λιβάνου, καθώς και για άλλα περιφερειακά ζητήματα».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι το Ισραήλ δημιουργήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί ένδειξη ιστορικής άγνοιας και έλλειψης σεβασμού. Τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν το δικαίωμα του εβραϊκού λαού σε ένα κράτος, αλλά σίγουρα δεν το δημιούργησαν. Ο εβραϊκός λαός είναι συνδεδεμένος με τη γη του Ισραήλ εδώ και 3.500 χρόνια, ανέφερε και σχολίασε ότι «το να λέμε ότι ο ΟΗΕ δημιούργησε το κράτος του Ισραήλ είναι μια θλιβερή διαστρέβλωση της ιστορίας».
Ερωτηθείς για το σχέδιό του για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, ο Νετανιάχου το παρουσίασε ως εξής: «Οι τρεις στόχοι μας για την οικοδόμηση μιας διαρκούς ειρήνης στη Γάζα είναι: 1) η διάλυση των στρατιωτικών και πολιτικών δυνατοτήτων της Χαμάς -αυτό έχει πρακτικά επιτευχθεί- 2) η αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας -αυτό θα αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε μελλοντικής πολιτικής διευθέτησης- 3) η αποριζοσπαστικοποίηση της παλαιστινιακής κοινωνίας στη Γάζα – είναι σημαντικό οι άνθρωποι εκεί να μην διδάσκονται πλέον να μισούν και να σφαγιάζουν τους Εβραίους από νεαρή ηλικία. Αυτή η αποριζοσπαστικοποίηση θα επιτευχθεί με τη βοήθεια, επί τόπου, των διεθνών εταίρων που έχουν επιτύχει σε αυτόν τον τομέα. Και αυτό είναι που θα εγγυηθεί ένα μέλλον ειρήνης τόσο για τους Παλαιστίνιους όσο και για τους Ισραηλινούς.»
Διαβάστε επίσης:
Ψηφιακή υπογραφή: Σε λειτουργία η νέα υπηρεσία εξ αποστάσεως ταυτοποίησης πολιτών
Λαμία: 84χρονος οδηγός «εκσφενδόνισε» και σκότωσε πολύτεκνο γιατρό που επέστρεφε από τη βάρδια του
Αθήνα: Συνελήφθη 45χρονος για βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού
Νετανιάχου: Χαρακτήρισε ντροπιαστική τη θέση του προέδρου Μακρόν περί διεθνούς εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, την Πολιτική