Όλα τα μυστικά για το κρασί στη μαγειρική
O Δημήτρης Παπαζυμούρης μάς εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη χρήση του κρασιού στη μαγειρική.
O Δημήτρης Παπαζυμούρης μάς εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη χρήση του κρασιού στη μαγειρική.
23.10.2024, 11:00
Η έκφραση «σβήνω με κρασί» είναι χαρακτηριστική της μαγειρικής γλώσσας στη χώρα μας. Επί της ουσίας σημαίνει πως σε ένα πιάτο που έχει αναπτυχθεί υψηλή θερμοκρασία, συνήθως στο τέλος του τσιγαρίσματος ενός κρέατος, ρίχνουμε κρασί προκειμένου, να πέσει η θερμοκρασία για να αρχίσει το πιο αργό μαγείρεμα, κατεβάζοντας παράλληλα και την ένταση της εστίας. Και βέβαια στη διαδικασία αυτή, το αλκοόλ που έχει το κρασί εξατμίζεται στη μεγαλύτερη ποσότητά του τα πρώτα λεπτά, για να μείνουν τα αρώματα και η γεύση του κρασιού, κάπου ακαθόριστα μέσα στη σάλτσα.
Δείτε περισσότερα στοcantina.protothema.gr
23.10.2024, 11:00
Δείτε Επίσης