Πικάντικο φακόρυζο με σάλτσα από ταχίνι
Η υψηλή διατροφική αξία της κλασικής συνταγής εμπλουτισμένη με ταχίνι αποκτά ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα.
Η υψηλή διατροφική αξία της κλασικής συνταγής εμπλουτισμένη με ταχίνι αποκτά ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα.
05.07.2024, 08:00
Βήμα 2
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και, όταν το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μη λιώσουν.
Βήμα 3
Προσθέτετε το ρύζι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 12-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να μένει σπυρωτό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στοcantina.protothema.gr
05.07.2024, 08:00