Πτώχευση της γερμανικής FTI: Τι θα γίνει με τους 7.500 τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα | LiFO
Το 90% των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα με την FTI είναι σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω
Ανησυχία εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου προκάλεσε η πτώχευση του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα στην Ευρώπη, FTI, με την εταιρεία να δίνει εγγυήσεις.
Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν οι 7.500 ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα που έχουν έλθει με τον γερμανικό tour operator FTI, ο οποίος την Τρίτη κατέθεσε αίτηση για πτώχευση. Μάλιστα ο γερμανικός tοur operator έστειλε επιστολή στα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται στην χώρα μας, επισημαίνοντας ότι οποιοσδήποτε οικονομικός κραδασμός τυχόν υπάρξει από την πτώχευση του FTI θα αποσβεστεί θεσμικά μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).
Στο μεταξύ, ο ΕΟΤ και τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου συλλέγουν στοιχεία για να προβούν σε συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες ανακοινώσεις. Ήδη έχουν γίνει σχετικές επαφές από το γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, ενώ στελέχη του ΕΟΤ είναι σε επικοινωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και τον αντιπρόσωπο της FTI στην Ελλάδα.
Σε περίπτωση που διαπιστωθούν μεμονωμένα προβλήματα και περιστατικά δυσλειτουργίας, οι υπηρεσίες του υπουργείου και του Οργανισμού Τουρισμού βρίσκονται σε ετοιμότητα και συντονισμό ώστε να συμβάλλουν άμεσα στην ουσιαστική αντιμετώπισή τους. Σημειώνεται ότι η εταιρεία FTI είναι ασφαλισμένη κατά της αφερεγγυότητας μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRFS).
Σύμφωνα και με την ενημέρωση από τον Σύνδεσμο Γερμανικών Τουριστικών Πρακτόρων DRV αλλά και την επίσημη ανακοίνωση του FTI, αυτό συνεπάγεται ότι οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν – ολόκληρη η τιμή του ταξιδιού εάν έχει ήδη πληρωθεί, καθώς και οι προκαταβολές – προστατεύονται σε περίπτωση αφερεγγυότητας.
Αυτό ισχύει για πελάτες που έχουν κάνει κράτηση πακέτου διακοπών. Το DRSF είναι πλέον υπεύθυνο για την επεξεργασία σε περίπτωση αφερεγγυότητας, σε στενή συνεργασία με τον επηρεαζόμενο διοργανωτή. Αυτό σημαίνει ότι το DRSF είναι υπεύθυνο, αφενός, για την επιστροφή της τιμής ταξιδιού που καταβλήθηκε στους επηρεαζόμενους πελάτες και, αφετέρου, για κάθε απαραίτητο επαναπατρισμό των επισκεπτών. Τέλος, ο κύριος όγκος των πελατών του FTI κατευθυνόταν στο 70% σε Κρήτη και Ρόδο, 20% σε Κέρκυρα και Κω και το υπόλοιπο 10% περίπου κάλυπτε την υπόλοιπη χώρα.
Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του διεθνή οργανωτή ταξιδιών από την Γερμανία FTI, που νωρίτερα σήμερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πτώχευση FTI: 7.500 ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα μέσω του γερμανικού tour operator
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γερμανία: Χρεοκόπησε ο τουριστικός όμιλος FTI – Γιατί επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
Κουρέτας για γαστρεντερίτιδα: Πουθενά να μην χρησιμοποιούν νερό της βρύσης οι κάτοικοι Πανελλήνιες 2024: Πώς ήταν τα θέματα στα Αρχαία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία Ιταλία: Η μία κοπέλα δεν ήξερε κολύμπι, έπεισε τους φίλους της να μείνουν και τα ορμητικά νερά παρέσυραν και τους τρεις
Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις