Στο επίκεντρο η κυβερνητική πολιτική για το 2025 στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, που αφορά το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής του 2025, καθώς και νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης) παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Όπως […]
Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, που αφορά το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής του 2025, καθώς και νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας (το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης) παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του, στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, στις 10 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθεί ο ετήσιος προγραμματισμός της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού και για τη συνολική παρουσία της κυβέρνησης.
«Εμείς, προφανώς, δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Το ξέρουμε καλά ότι η ευθύνη δεν πάει διακοπές. Οπότε, θα συνεδριάσουμε και πάλι, αμέσως μετά, στις 10 Ιανουαρίου, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον ετήσιο προγραμματισμό μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα επιμέρους νομοσχέδια της ατζέντας του υπουργικού συμβουλίου. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, που παρουσιάστηκε από τον υπουργό, Θόδωρο Σκυλακάκη, συζητήθηκε η αντιμετώπιση ενός διαχρονικού προβλήματος των εν λόγω υπηρεσιών, για το οποίο ο πρωθυπουργός είπε: «Θα προχωρήσουμε σε μια τολμηρή παρέμβαση, σε έναν εκσυγχρονισμό των πολλών φορέων που έχουμε σήμερα. Το κάνουμε με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε να τους δώσουμε κίνητρα να συγχωνευθούν, να αναταχθούν με σκοπό να γίνουν αποτελεσματικότεροι, να αυξήσουν και την εισπραξιμότητά τους, καθώς έχουμε πολύ μεγάλες διακυμάνσεις ανάλογα με το πόσο επιμελής είναι η κάθε ΔΕΥΑ».