Θεωρείο: Τα δείπνα της Ν.Δ.
Η Ν.Δ. έχει… παράδοση στα δείπνα με έντονο εσωκομματικό ενδιαφέρον. Σε ένα τέτοιο καλεί βουλευτές του κόμματος…
Η Ν.Δ. έχει… παράδοση στα δείπνα με έντονο εσωκομματικό ενδιαφέρον. Σε ένα τέτοιο καλεί βουλευτές του κόμματος ο πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης την ερχόμενη Πέμπτη, στον γνωστό και μη εξαιρετέο Καραβίτη στο Παγκράτι, που αν τα βαρέλια του είχαν αυτιά θα είχαν ακούσει όλη την ιστορία της Κεντροδεξιάς, αφού αποτελεί διαχρονικό στέκι ζυμώσεων. Οι βουλευτές που έχουν κληθεί είναι πολλοί και διάφοροι, αλλά –επειδή είναι ακόμη νωρίς– οι προβλέψεις για το πόσοι τελικά θα παρευρεθούν είναι πρόωρες.
Χωρίς όνομα
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, παρά το γεγονός ότι αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα, ήρθε και χθες στην επικαιρότητα, καθώς κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν πως ένας πίνακας που ήταν στο γραφείο του υπουργού λείπει, με τον Αυγενάκη να κατηγορείται πως τον πήρε και τον Κώστα Τσιάρα να δείχνει πως τελικά ο πίνακας είναι ακόμη εκεί. Ασχέτως του παραπάνω περιστατικού, πάντως, ο Αυγενάκης φαίνεται πως δεν έχει πάρει θετικά την αποχώρησή του και αυτό φάνηκε από μία λεπτομέρεια: ήταν ο μοναδικός υπουργός που στην αποχαιρετιστήρια τοποθέτησή του δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρωθυπουργό, εκφράζοντας έτσι με έμμεσο τρόπο την ενόχλησή του για την επιλογή του Μητσοτάκη να τον βγάλει από το κυβερνητικό σχήμα.
Σύνδεσμος
Οσοι γνωρίζουν καλά τον Γιώργο Μυλωνάκη, το νέο πρόσωπο του Μαξίμου, λένε πως πρόκειται για την ιδανικότερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Μητσοτάκης. Και το εξηγούν: με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να έχει μπει σε μια περίεργη φάση και την γκρίνια να είναι περισσότερη από ποτέ, ο Γιώργος Μυλωνάκης είναι ένας άνθρωπος που τη γνωρίζει πολύ καλά και ξέρει πώς να διαχειριστεί τους βουλευτές, καθώς και ως γραμματέας της Βουλής ήταν αποδέκτης παραπόνων και διαχειριστής ισορροπιών. Στα θετικά και το γεγονός της δια-χρονικά καλής σχέσης του με τον έτερο «διαχειριστή» των βουλευτών, Θανάση Νέζη.
Ο Καιρίδης και ο Βορίδης
Ενα από τα πρόσωπα που φημολογείται έντονα πως ήταν υπέρμαχος της αντικατάστασης του Δημήτρη Καιρίδη είναι ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Επικρατείας, που αποδεικνύεται μια «πολιτική κατσαρίδα» που επιβιώνει ό,τι και αν συμβαίνει στην κυβέρνηση, ήταν εκείνος που έλεγε και επέμενε πως το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρειάζεται έναν υπουργό με πιο δεξιό προφίλ από τον Καιρίδη, ώστε τα πολλά θετικά που συμβαίνουν σε αυτόν τον τομέα να μπορούν να επικοινωνηθούν καλύτερα. Και όπως φαίνεται η επιμονή του Βορίδη… πέρασε.