Το στολίδι της θάλασσας: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα στην Ευρώπη
Χτίστηκε το 1813 από τον Σαρλ Ντε Μποσέ, κάτοικο της Κεφαλονιάς επί Αγγλοκρατίας, και στολίζει με την ομορφιά της, όχι μόνο την πόλη του Αργοστολίου αλλά και ολόκληρη την Κεφαλονιά
Στην Ελλάδα υπάρχουν ατελείωτα φυσικά μνημεία αλλά και πολλές ανθρώπινες κατασκευές που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους. Ένα από αυτά είναι και η πέτρινη γέφυρα Ντε Μποσέ (πρώην Γέφυρα του Δράπανου).
Χτίστηκε το 1813 από τον Σαρλ Ντε Μποσέ, κάτοικο της Κεφαλονιάς επί Αγγλοκρατίας, και στολίζει με την ομορφιά της, όχι μόνο την πόλη του Αργοστολίου αλλά και ολόκληρη την Κεφαλλονιά.
Με μήκος 690 μέτρα είναι η μεγαλύτερη θαλάσσια πέτρινη γέφυρα στην Ευρώπη, συνδέει το Αργοστόλι με την απέναντι ακτή και είναι ένας ακόμη λόγος να επισκεφτείς την Κεφαλονιά.
Στο παρελθόν, η γέφυρα χρησιμοποιούνταν και από αυτοκίνητα και φορτηγά, αλλά λόγω της στενότητάς της, πολλά οχήματα έπεφταν στη θάλασσα. Έτσι πλέον η γέφυρα χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο από τους πεζούς.
Σύμφωνα με το visitkefaloniaisland, ο Σαρλ Ντε Μποσέ είδε την αναγκαιότητα σύνδεσης του Αργοστολίου με το υπόλοιπο νησί, καθώς μέχρι τότε ο κόσμος μπορούσε να φτάσει στην πόλη μόνο με μικρά σκάφη ή κάνοντας κύκλο στη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου. Πρότεινε την ιδέα κατασκευής μιας ξύλινης γέφυρας στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο όμως ήταν αντίθετο με την πρόταση του, όχι μόνο λόγω κόστους, αλλά και λόγω της πιθανότητας συγκρούσεων από τα απέναντι χωριά.
Παρόλα αυτά, ο Ντε Μποσέ συνέχισε τις εργασίες και η γέφυρα ήταν έτοιμη σε μόλις δύο εβδομάδες. Η αντίδραση των κατοίκων του χωριού ήταν εξαιρετικά θετική και οι αντίθετες φωνές εξαλείφθηκαν. Ο Charles Napier αργότερα ολοκλήρωσε αυτό που είχε ξεκινήσει ο Ντε Μποσέ, χτίζοντας την πέτρινη γέφυρα.
Στα μισά της γέφυρας, μπορείτε να θαυμάσετε έναν ψηλό τετράγωνο οβελίσκο που ορθώνεται από τη θάλασσα. Ο οβελίσκος φέρει μια επιγραφή που αποτίει φόρο τιμής στο μυαλό πίσω από την όλη κατασκευή, τον Ντε Μποσέ.
Καθώς διασχίζετε τη γέφυρα, μπορεί να είστε αρκετά τυχεροί ώστε να συναντήσετε τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα να κολυμπούν κοντά στη γέφυρα. Τα ρηχά νερά του κόλπου είναι ιδανικά για το ζευγάρωμα του απειλούμενου είδους κατά τα τέλη της άνοιξης.