Επτά νεκροί στις αντιτουρκικές διαδηλώσεις στη βόρεια Συρία

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι, αντιδρώντας στις επιθέσεις κατά συριακών καταστημάτων και περιουσιών, διαδήλωσαν τη Δευτέρα και σε πολλές συριακές πόλεις της βόρειας Συρίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και φρουρών των τουρκικών θέσεων σε τομείς της μεθορίου που ελέγχονται από τις τουρκικές δυνάμεις και να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι. Οι έξι από τους νεκρούς βρίσκονται στην πόλη Αφρίν και ο έβδομος στη Τζαραμπλούς.

Σήμερα στον τομέα που ελέγχεται από τις τουρκικές δυνάμεις επικρατεί σχετική ηρεμία, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Η Τουρκία, σύμφωνα με το OSDH που αν και εδρεύει στη Βρετανία διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, έκλεισε τέσσερα μεθοριακά φυλάκια στη βόρεια Συρία, λόγω της «κλιμάκωσης των γεγονότων».

Φωτορεπόρτερ του AFP παρακολούθησε την κηδεία ενός από τα θύματα στην πόλη Αζάζ.

Αντιτουρκικές κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες συριακές πόλεις, με τους διαδηλωτές να κατεβάζουν την τουρκική σημαία από κτίρια. Σύμφωνα με το OSDH, οι Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που επιχειρούσαν να καταλάβουν το μεθοριακό φυλάκιο της Τζαραμπλούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Αναζητούν απαντήσεις στη Μύκονο – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Οι Κουτσολιούτσοι στη φυλακή, τα κατασχεμένα στα θύματα

Ινδία: Τουλάχιστον 107 οι νεκροί που ποδοπατήθηκαν σε θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών